Als je, zoals ik, iedere dag wandelt, ontmoet je van alles in de natuur. Konijntjes die in het gras zitten, vlinders die om elkaar heen wervelen. Een buizerd die voor je uit vlleigt een vlucht meeuwen en zo zie ik steeds meer. Het was begin januari ongewoon warm voor de tijd van het jaar en wellicht was dat ook de reden van zoveel beweging!

Tijdens die wandelingen maak ik mijn hoofd leeg, wandel heel traag met onze honden van 13 en 15 jaar oud. Eigenlijk is het meer kuieren. En juist dan zie ik de steenarend die roerloos op een dennetop zit of de marter die wegschiet tussen de rotsen. Mensen kom je eigenlijk niet tegen...

 

In die stilte is er de ruimte. Ruimte in mijn hoofd, meer verbinding met mijn lichaam en ziel. En in die ruimte ontstaat nieuwe creativiteit. De natuur als spiegel, altijd anders en altijd in beweging. Tegelijkertijd die serene rust en geheel volgens haar eigen ritme en met die tijd die het nodig heeft.

Een mooie spiegel voor al die gejaagheid om ons heen!!

 

 laatste Time Out van 2021

Half december was de laatste Time Out van vorig jaar. Een mooie afsluiting. Het was een mooie, intense en intensieve week. Een samenzijn waarin alle facetten van je leven bij elkaar komen en je een blauwdruk krijgt van wat er al is en wat aandacht nodig heeft. Het fijne is dat je ongestoord samen bezig kunt zijn. Niet gehinderd door de dagelijke beslommeringen of " waan van de dag" zoals mijn gast/ client het noemde. En in de stilte en ruimte van de dag.

De zorgvuldigheid die dit proces met zich meebrengt maakt mijn vak zo rijk. Naast uiteraard de ondersteuning die je biedt op een cruciaal moment in iemands leven. Je stimuleert de ander om zich te verbinden met het vermogen om zijn of haar leven op een dieper en breder niveau waar te nemen en vanuit dat gevoelsvermogen te durven zijn en handelen.

Met aandacht te luisteren wat je gevoel je vertelt. En dat ook als waarheid aannemen. Dat is letterlijk bij haar gebeurd, schreef ze:

" Ik kwam aan met alleen mijn hoofd en ga weg met mijn hele lijf. En en aantal belangrijke handvatten om mee verder te kunnen in the pocket." 

" Ontbijt in de zon buiten op het terras, 's avonds de pelletkachel aan. in de middag vrije tijd om te mijmeren en vertragen."

" Goddelijk, overvloedig en zalig eten, een hele fijne huiselijke en warme sfeer en een prachtig gelegen tuin met geweldig uitzicht!" 

                                                                                 Shirley 

 

 

 

2022

Meer dan ooit merk ik dat mensen de behoefte hebben om hun hele verhaal te kunnen doen en daarin een onvoorwaardelijk luisterend oor te ervaren. Het is vaak een enorme opluchting om te praten met een onbevooroordeeld persoon die ook nog eens coachend of therapeutisch kan ondersteunen. 

Ik doe dit door te luisteren, terug te geven, te spiegelen, oefeningen met je gevoel te doen, visualisaties, familie en wensopstellingen 

1. tijdens de Time Out OnLine (TOOL)Op dit moment is er geen wachtlijst voor deze begeleiding!

 

2. Mocht je een stap verder willen gaan dan kun je een Time Out Retreat in Spanje doen.

Een week lang intensief aan de slag met je eigen levensvragen, issues met betrekking tot je 4 B's (boos, blij, bang & bedroefd), blinde vlekken en wensen & verlangens.

 

 

De Manoto hill retreat is een groepsretreat waar je blij van wordt. De focus ligt op verdiepen, verbinden en in balans zijn. Met een heel divers aanbod worden bovenstaande onderwerpen belicht en vooral ook ervaren.

Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen. Het wordt gegeven op dezelfde plek als de Time Out retreat.

 

 

                                         Uitzicht vanuit de yurt, een van de slaapplaatsen voor een retreat. 

 

We gaan weer naar het licht! Dat is heel fijn, langere dagen, meer zon hopelijk en meer warmte!!

Ik wens jullie alle goeds en liefs,

 

Anneke                                                 


(Op FB wordt er wel gebruik gemaakt van de naam Time Out Spanje, maar dat is dus NIET van ons.)

 Delen is fijn!!!!