De wereld is in beroering gebracht. Een proces waarmee we te dealen hebben en wat een onmiskenbare indruk op ons achterlaat. Nu al en wat er nog komen gaat.

Mensen reageren hierop op verschillende manieren: angst, gelatenheid, boosheid.
De bekende en begrijpelijke fright, flight en fight reacties die we kennen als reactie op een trauma. Deze keer een collectief trauma..

De gevolgen van het virus en alle maatregelen die daarbij zijn genomen zijn gigantisch. Onzekerheden op alle vlakken, banenverlies, uitputting bij onder andere de zo belangrijke vitale beroepen en vele anderen, eenzaamheid, somberheid, grote en kleine barsten binnen relaties met kleine en ook grote gevolgen.

Maar ook..

Mooie hartverwarmende initiatieven zijn ontstaan. Mensen zijn in beweging gekomen door het ontwikkelen van ideeën om andere mensen te helpen, creatiefte zijn met de thuiswerk omstandigheden. Om mensen in bv verzorgingstehuizen niet in eenzaamheid te laten.

Spanje

In Spanje had de lockdown en nu de 2e golfook een flinke impact op ons leven. Zelf had ik bij de eerste golf een soort berusting enerzijds maar ook een soort gevangen voelen anderzijds. Veel lezingen en cursussen werd online aangeboden zodat Nederland ineens een stuk dichter bij was gekomen.  Persoonlijk ervoer ik ook de onvrede niet te mogen reizen, geen gasten te ontvangen, geen "live “ time outs meer tekunnen doen. 

De online coaching, TOOL+, onderdeel van mijn begeleiding, was daarin een uitkomst. Daardoor kon ik gelukkig wel mensen bereiken. En ook nog eens verassend goed werkt.

Vitaliteit en weerbaarheid

Mentale en psycho-emotionele vitaliteit, gezonde( liefst biologische) voeding en bewegen zijn meer dan ooit zinvol. Het is inmiddels wel bekend dat loslaten van spanning, je hoofd leegmaken je geest tot rust laten komen uitermate belangrijk zijn om je vitaliteit op een hoger plan te brengen. Maar hoe doe je dat dan?

Het creëren van me-time in je agenda is heel zinvol, maar ook je zorgen, angsten, spanningen kunnen delen met iemand die een luisterend oor biedt, geeft ruimte en vaak opluchting. Gedeelde smart is halve smart.

Leren luisteren naar je eigen gevoel, je grenzen durven ervaren, nee durven zeggen, vertrouwen in jezelf dat je wel goed genoeg bent, zijn een aantal factoren die mee helpen meer je vitale kracht te voelen. Die innerlijke energie die we allemaal in huis hebben, maar vaak bedekt is of we hebben geen weet van deze kracht.

 

 

online coaching& therapie

Om je van dienst te zijn heb ik mijn werkzaamheden samengebracht in de al eerder genoemde online coaching. 

Mijn kracht zit in het begeleiden van deze psycho -emotioneleprocessen, het vergroten van je weerbaarheid, maar ook het verlagen van je stressnivo door visualisaties, ademhalings en ontspannings oefeningen. Op een bewuster nivo een gewaarzijn, een gevoel krijgen voor de signalen van je lichaam.

Betrokkenheid ervaren, onverdeelde aandacht, het durven en kunnen delen van je emoties en inzicht krijgen in je eigen patronen. Maar ook rust en ontspanning in het brein en gevoel, waardoor je stressnivo omlaag gaat. 

Waardoor er meer ruimte komt voor jezelf, je gevoel, je eigen waarden en normen, je grenzen, je visie over hoe jij in het leven zou willen staan, bewustwording van jouw kwaliteiten en, heel belangrijk, je verbindingen met anderen in je leven. 

We mogen gaan erkennen dat we in een stormachtige tijd leven. Het vraagt van ons bewust te zijn van onszelf. Juist nu is het goed om je authentieke zelf meer tevoorschijn te laten komen, je wensen en verlangens te volgen en je levenskwaliteit te vergroten, voor jezelf én voor je omgeving.

 

Er is ook moed nodg om een TOOL+ proces aan te gaan. Wellicht helpt onderstaande review van Jessica:

 

Ik ervaar de Tool+ als zeer prettig. Fijn vanuit mijn eigen huis en het voelt alsof Anneke bij mij aan tafel zit, heel bijzonder hoe zij mij aanvoelt. Omdat ik vrijwel alles met mijn hoofd deed werd het vaak een beetje warrig. 

Door meer naar mijn gevoel te luisteren ga ik steeds meer weten wat ik wil.

Anneke wist meteen vanaf het kennismakingsgesprek het juiste te benoemen. En de punten waar ik zelf even doorheen ratel, staat zij juist even bij stil. Het geeft mij veel helderheid en rust.

Een mooi leerproces waarin ik blijf groeien. Heel blij dat ik hiermee begonnen ben. 

Ik gun iedereen een Anneke!

Neem vooral contact op voor vragen of een geheel vrijblijvende kennismaking
We kunnen samen kijken of en wat er nodig is om jou te ondersteunen naar meer kwaliteit van leven.

Hartegroet 

            Anneke