Als je, zoals ik, iedere dag wandelt, ontmoet je van alles in de natuur. Konijntjes die in het gras zitten, vlinders die om elkaar heen wervelen. Een buizerd die voor je uit vlleigt een vlucht meeuwen en zo zie ik steeds meer. Het was begin januari ongewoon warm voor de tijd van het jaar en wellicht was dat ook de reden van zoveel beweging!

Tijdens die wandelingen maak ik mijn hoofd leeg, wandel heel traag met onze honden van 13 en 15 jaar oud. Eigenlijk is het meer kuieren. En juist dan zie ik de steenarend die roerloos op een dennetop zit of de marter die wegschiet tussen de rotsen. Mensen kom je eigenlijk niet tegen...

 

In die stilte is er de ruimte. Ruimte in mijn hoofd, meer verbinding met mijn lichaam en ziel. En in die ruimte ontstaat nieuwe creativiteit. De natuur als spiegel, altijd anders en altijd in beweging. Tegelijkertijd die serene rust en geheel volgens haar eigen ritme en met die tijd die het nodig heeft.

Een mooie spiegel voor al die gejaagheid om ons heen!!

 

 laatste Time Out van 2021

Half december was de laatste Time Out van vorig jaar. Een mooie afsluiting. Het was een mooie, intense en intensieve week. Een samenzijn waarin alle facetten van je leven bij elkaar komen en je een blauwdruk krijgt van wat er al is en wat aandacht nodig heeft. Het fijne is dat je ongestoord samen bezig kunt zijn. Niet gehinderd door de dagelijke beslommeringen of " waan van de dag" zoals mijn gast/ client het noemde. En in de stilte en ruimte van de dag.

De zorgvuldigheid die dit proces met zich meebrengt maakt mijn vak zo rijk. Naast uiteraard de ondersteuning die je biedt op een cruciaal moment in iemands leven. Je stimuleert de ander om zich te verbinden met het vermogen om zijn of haar leven op een dieper en breder niveau waar te nemen en vanuit dat gevoelsvermogen te durven zijn en handelen.

Met aandacht te luisteren wat je gevoel je vertelt. En dat ook als waarheid aannemen. Dat is letterlijk bij haar gebeurd, schreef ze:

" Ik kwam aan met alleen mijn hoofd en ga weg met mijn hele lijf. En en aantal belangrijke handvatten om mee verder te kunnen in the pocket." 

" Ontbijt in de zon buiten op het terras, 's avonds de pelletkachel aan. in de middag vrije tijd om te mijmeren en vertragen."

" Goddelijk, overvloedig en zalig eten, een hele fijne huiselijke en warme sfeer en een prachtig gelegen tuin met geweldig uitzicht!" 

                                                                                 Shirley 

 

 

 

2022

Meer dan ooit merk ik dat mensen de behoefte hebben om hun hele verhaal te kunnen doen en daarin een onvoorwaardelijk luisterend oor te ervaren. Het is vaak een enorme opluchting om te praten met een onbevooroordeeld persoon die ook nog eens coachend of therapeutisch kan ondersteunen. 

Ik doe dit door te luisteren, terug te geven, te spiegelen, oefeningen met je gevoel te doen, visualisaties, familie en wensopstellingen 

1. tijdens de Time Out OnLine (TOOL)Op dit moment is er geen wachtlijst voor deze begeleiding!

 

2. Mocht je een stap verder willen gaan dan kun je een Time Out Retreat in Spanje doen.

Een week lang intensief aan de slag met je eigen levensvragen, issues met betrekking tot je 4 B's (boos, blij, bang & bedroefd), blinde vlekken en wensen & verlangens.

 

 

De Manoto hill retreat is een groepsretreat waar je blij van wordt. De focus ligt op verdiepen, verbinden en in balans zijn. Met een heel divers aanbod worden bovenstaande onderwerpen belicht en vooral ook ervaren.

Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen. Het wordt gegeven op dezelfde plek als de Time Out retreat.

 

 

                                         Uitzicht vanuit de yurt, een van de slaapplaatsen voor een retreat. 

 

We gaan weer naar het licht! Dat is heel fijn, langere dagen, meer zon hopelijk en meer warmte!!

Ik wens jullie alle goeds en liefs,

 

Anneke                                                 


(Op FB wordt er wel gebruik gemaakt van de naam Time Out Spanje, maar dat is dus NIET van ons.)

 Delen is fijn!!!!

 

 

Manoto Hill retreat

Wat was het een mooie retraite! Wat een samenzijn!!! Zes vrouwen hadden zich opgegeven voor deze pilot.  Voor mij een nieuwe uitdaging. Voor hen een sprong in het diepe. Spannend voor ons allemaal.

Maar het was geweldig. We zijn er vol voor gegaan. Mijn complimenten aan de dames voor hun openheid en bereidheid om zichzelf te durven laten zien, ook in hun kwetsbaarheid. Heel mooi, soms heel teer, soms duidelijk, soms zoekend, serieus, humorvol, boos, angst, blijdschap en samen.

Het thema: loslaten, verbinden en in balans zijn, is zo op diverse manieren aan bod gekomen. Uiteraard lag de basis bij de haptonomie. Diverse oefenvormen en ook in de privesessie is de haptotherapie aan bod gekomen.

Maar er is ook getekend, gewandeld, gepraat, gedeeld, genaderd, gezocht naar materialen, geschreven, gezeten, gelachen en gehuild. Er was een bjizondere intimiteit onstaan waardoor ieder zich kon laten zien vanuit zn eigen eigenheid. Hoe mooi is dat?

We hebben volop van de finca en degebruik gemaakt. De middagen waren vrij voor strand, doprpjes, bergen etc...

Heerlijk hebben ze het gehad!! En ik ook!

De reviews:

  De combinatie van jouw begeleiding, de plek, jullie integriteit & zorgvuldigheid die zo voelbaar is. En het programma is top.

 Heerlijk huis, de plek heeft een goede energie, met liefde en aandacht ingericht. Je bent een heel fijn mens met prachtige ervaring, kennis en kunde. Down to earth (niet zweverig).

 Duidelijke info vooraf. Het terrein is goed verzorgd en gevarieerd qua beplanting en leuke plekjes. Fijne begeleiding, goede time management, alert op wat er gezegd wordt, zonder oordeel. Je leeft voor hoe je in je kracht staat.

 Heel fijn, warm welkom. Het eten veel te lekker. Goede begegeleiding. Je stelde hele goede vragen, gaf net het goede zetje daar waar nodig was. Maar ook met humor waardoor t ook luchtig voelde

  Betrokken begeleiding. Ontzettend genoten van het eten. Yurt is goed en rustig. Verzorging is overal goed.

   Erg prettige yoga en yogaplek. Heel prettige begeleiding, aanwezig waar het nodig was.  Het Verblijf in Yurt is fantastisch. 

JJ's impact als kok was niet te onderschatten. Hij heeft de sterren van de hemel gekookt en iedereen was heel blij met zijn kookkunsten.

Dit smaakt duidelijk naar meer...

Dus heb ik voor volgend jaar staat de MHR weer op het programma:

Data:

 12 tot 16 mei 2022

 1 tot 5 september 2022

(eventueel extra datum: 23- 27 juni indien de andere data vol zijn)).

Minimaal 4, maximaal 6 mensen. Kosten voor deze retreat zijn € 600,00 Dit is op basis  van 2 persaonen per kamer/ yurt. Exclusief zijn: drankjes, reiskostenvan en naar de finca, verzekeringen etc.

Heb je interesse, stuur me dan, geheel vrijblijvend, een email en ik stuur je alle extra info!

Mensen vragen me waarom dit retreat Manoto Hill Retreat heet: de Manoto is de heuvel/ berg waarop ons Spaanse huis staat, vandaar....

 

Verhuizing

Helaas kan ik niet meer terecht op de Plantage Muidergracht, een mooie ruimte waar ik jarenlang met veel plezier heb gewerkt als ik in Amsterdam was.

Gelukkig heb ik wel 2 andere praktijkruimtes gevonden.

 Woestduinstraat 1, hoekje met Theophile de Bockstraat, Amsterdam.

Back to the roots. Jarenlang heb ik als fysiotherapeute en later ook nog eventjes als haptotherapeute gewerkt op Woestduinstraat 108.

Keizersgracht 154, Amsterdam.

het telefoonnummer blijft t zelfde: 06 44 997197(= ook Signal)

whatsapp: 0034 697 425 363

 

Tussen nu en mei 2022 

  Staan er een aantal Time Out retreats gepland.
     Maar er is nog plek voor deze individuele, intensieve begeleiding op maat.
     

  Ben ik in Amsterdam en werk in in de bovenstaande praktijken:

8- 14 februari 2022 ( zaterdag 12 en zondag 13 februari werk ik in ieder geval op de keizergracht)
2- 12 april 2022

 

   Kun je je vanaf nú inschrijven voor de MHR retreats

12-16 mei 2022
1-5 september 2022

( eventueel een extra MHR op 23-27 juni 2022)                          .

Voor nu wens ik jullie een mooie herfst in verbinding met de natuur en je dierbaren!

 

hartegroet,

Anneke 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 44 997 197( signal)

0034 697 425 363( whatsapp)

 De website naam timeoutinspanje.nl is niet meer in gebruik 
(Op FB wordt er wel gebruik gemaakt van de naam Time Out Spanje, maar dat is dus NIET van ons.) Onze info op FB  staat op Natuurhuisje Spanje

 

 

Even een update!

Een update is wel nodig, begreep ik na een evaluatie gesprek met een van mijn (oud)cliénten.

Afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met de vorm en de inhoud van mijn werk, de manier waarop ik je/ jullie zou willen informeren en vooral de synchroniteit van de informatie.

En ik ben er uit. De cirkel is rond.

Ooit was mijn website naam.......

De wereld is in beroering gebracht. Een proces waarmee we te dealen hebben en wat een onmiskenbare indruk op ons achterlaat. Nu al en wat er nog komen gaat.

Mensen reageren hierop op verschillende manieren: angst, gelatenheid, boosheid.
De bekende en begrijpelijke fright, flight en fight reacties die we kennen als reactie op een trauma. Deze keer een collectief trauma..

De gevolgen van het virus en alle maatregelen die daarbij zijn genomen zijn gigantisch. Onzekerheden op alle vlakken, banenverlies, uitputting bij onder andere de zo belangrijke vitale beroepen en vele anderen, eenzaamheid, somberheid, grote en kleine barsten binnen relaties met kleine en ook grote gevolgen.

Maar ook..

 

Deze lente in 2020 zal ons nog lang bij blijven. We hebben te dealen met een virus dat we niet of nauwelijks kennen. Veel mensen hebben allerlei vragen, er komen verschillende, steeds strengere maatregelen....bizarre tijden.