Op dit moment, 26 december 2022, zit ik buiten aan een tafel, met uitzicht op zee deze blog te schrijven. Mijmerend over het afgelopen jaar, de gasten, de Time Out retreats, de bijzondere ontmoetingen die ik wederom gehad heb met diverse mensen.

Het vertrouwen dat ze me schonken en schenken, de waardevolle gesprekken, de invulling van de retreats, het maakt me blij en vervuld. Het is een rijkdom en tegelijkertijd ook een verantwoordelijkheid om dit mooie vak te mogen uitoefenen. 

De gasten die voor een Time Out kwamen hebben genoten van de quinta, ons gastenverblijf, de tuin, het erf met z'n diverse zitjes en hangmatten en het schitterende uitzicht op zee.
Maar vooral van de rust en de ruimte om helemaal in zichzelf naar binnen te kunnen gaan, hun levensverhaal al dan niet te mogen en willen vertellen, bespreken en ervaren van hun problematiek en de mogelijkheid om meer helderheid en een veranderingsproces aan te gaan.

Het is vaak een opluchting om hun verhaal te vertellen, wat hen dwarszit, en blij maakt, waar ze tegen aanlopen in hun leven of wat ze helpt om verder te gaan in het hier en nu.

En ik, ik ben blij dat ik mijn hart gevolgd heb om dit prachtige te vak te kiezen en in Spanje deze retreats op te zetten. Ging niet altijd van een leien dakje...  maar ook dat hoor bij het leven.

  

timeout7

Binnen en Buiten

Vorige week is de laatste retreat van 2022 geweest. Voor hem een bijzondere ervaring. Voor mij ook. Bij iedere cliënt bespreek ik uiteraard wat de mogelijkheden en wensen zijn voorafgaand aan de retreat in een kennismakingsgesprek en daaruit volgt dan de begeleiding op maat.

De ene persoon wenst extra ontspanningsoefeningen, binnen in de werkkamer of buiten op het plateau met het mooie uitzicht. De ander wil graag meer ervaringsgerichte of gevoelservaringen. De derde heeft behoefte aan psycho-educatie.

Maar ik bleef eigenlijk altijd in en om het huis. Af en toe een coachingswandeling, maar op een of andere manier bleef het daarbij. 

Deze keer merkte ik bij de cliënt de behoefte om de wandelen en natuur te betrekken bij de coaching. En ......het was een verrijking! We hebben bijna iedere dag gewandeld en de natuur als spiegel of bron gebruikt. En wat werden we er allebei blij van.

De natuur spiegelt, geeft terug en je bent in beweging. Het zet je stil, helpt je verdiepen naar binnen en uitrijken naar buiten. De ervaring leert dat je ook wat gemakkelijker praat doordat je elkaar niet de hele tijd aankijkt of stil zit.

Gek genoeg was er al eerder iemand geweest die aangegeven had. Ik heb me ook al verdiept in deze coachingsvorm, maar wist niet goed hoe en wanneer ik het kon inzetten. Daar had ik kennelijk een blinde vlek voor. Dus deed ik het mondjesmaat.

Ik voelde al wel dat er nog iets bij mocht komen in de begeleiding, een soort geitepaadje (excuseer me de uitdrukking). En ook in een online coaching kwam dit naar voren, maar ja hoe dan en wat dan..

Door deze ervaring, die zo goed heeft uitgepakt voor mijn cliënt, wordt het natuurcoachen een vast (voor sommigen wellicht een belangrijk) onderdeel in de retreat. Uiteraard alleen als men er ook behoefte aan heeft. 

Mocht het iets voor je zijn of je kent iemand die van deze vorm van begeleiding blij wordt, dan ben je van harte welkom. Je mag deze nieuwbrief uiteraard delen.

 

 

  @2023

 

Er zijn enkele veranderingen op finca de la fuente. Zoals je weet is ons gastenverblijf, La Quinta, af en wordt er met veel plezier gebruik van gemaakt. 

La Casita is zowel gastenverblijf als werkkamer voor de Time Out

De beide yurts zijn verkocht. Ze hebben ongeveer 10 jaar dienst gedaan als B&B onderkomen en het was altijd fantastisch als ze stonden. We hebben genoten van de mooie reacties van de mensen die er logeerden. Het was fijn om op deze manier mensen te kunnen ontvangen.

Maar aan alles komt een eind, het werk om ze op te zetten en af te breken viel ons steeds zwaarder. Ook waren er nieuwe onderdelen nodig. En, na lang wikken en wegen, hebben dit besluit genomen.

Dit betekent dat voor zowel de retreats als voor " gewone" vakanties la quinta klaarstaat en eventueel la casita als extra verblijf of als de quinta vol is.

De Manoto Hill groepsretreat is afgelopen jaar, mede om die reden, niet doorgegaan. Ik ben me nog aan het oriënteren op het vervolg.
Wellicht komt er iets met een heel klein groepje van 3 personen. In ieder geval neem ik de natuurcoaching mee.

Als mensen zelf een groepje willen samenstellen kan dat. Er zijn 2 badkamer en 3 kamers.
Als ze elkaar kennen, is het mogelijk dat er  meerdere mensen mee kunnen doen.

Ik hoor t graag.

 

Rest mij, mede namens JJ jullie een mooi jaar 2023, waarin je je hart mag volgen!

 

heel veel liefs,

Anneke.